viernes, 18 de noviembre de 2011

7. Temple C (part 1)

Un dels temples més importants (el més gran i més antic) trobat a l'Acròpolis de la ciutat de Selinunt, construit al voltant del 550 ane. Es diu que aquest temple podría estar dedicat al Déu Apol·lo, tot i que no se sap amb certesa.
És un temple Perístil, que constava de 6x17 columnes; columnes poc massisses, molt allargades i molt distanciades entre sí i distanciades també dels murs de la cel·la.
El diàmetre de les columnes podia arribar a fer 4 metres mentre que l'altitud, podia arribar a ser el doble; proporcions que feien d'ell un edifici solemne.


La façana principal és la façana est, la qual poseeix una entrada monumental i una gran escala que ocupava tota l'amplada de la façana. A aquesta façana, s'afegeix una segona filera de columnes a mode de pòrtic davant la pronaos, que accentuava la sensació de profunditat.
Davant la façana oriental s'hi trobava un gran altar destinat als sacrificis.
No té columnes, en canvi, ni al pòrtic ni a l'interior de la cel·la. La cel·la, pensada com un edifici dinstint dins la columnata, té una planta profunda i allargada i un Opistòdom, el qual no estava obert al perístil, sinó que formava una càmara al fons de la cel·la.

Planta del Temple C de Selinunt.

No hay comentarios: